Om Mars Sverige
Circle Image

Om Mars

VÅR HISTORIA

För över 100 år sedan började den unge Frank C. Mars göra godis i köket hemma i Tacoma i Washington. Från den enkla starten, byggde hans son Forrest upp Mars till det genomtänkta företag det är i dag, först genom att skapa MILKY WAY® med sin far och senare genom att expandera verksamheten utomlands och diversifiera den inom nya kategorier som mat och husdjursvård.

Mars gör mycket mer än bara choklad. De sex åtskilda och olika verksamheterna har hjälpt oss att nå miljontals konsumenter och uppnå en global försäljning på mer än 35 miljarder $.

I dag består Mars-familjen av 100 000 medarbetare i 78 länder runt om i världen. Under hela denna tillväxt har vi förblivit ett privat, familjeägt företag. Våra medarbetare är passionerade, förenade och vägleds av de fem principerna.

Om Mars Norden

Affärsenheten Mars Norden är en del av en global organisation som sysselsätter mer än 270 medarbetare och har sitt huvudkontor i Köpenhamn, Danmark. Enheten Mars Norden startades 2012 när Mars Finland slogs ihop med Mars Skandinavien.

Masterfoods Skandinavien grundades redan 1962. Kontoret i Norge grundades 1973. Fyrtio år senare, år 2002, slog Mars Danmark och Mars Sverige ihop sina kontor i Örestad i Köpenhamn och det var helt genomfört år 2006 när Mars försäljningskontor i Stockholm stängdes. Mars Finland grundades 1980, på den tiden hette det Master Foods Oy. I maj 2016 blev Wrigley Scandinavia en del av Mars med sitt konfektyrutbud.

På vårt nordiska huvudkontor i Köpenhamn arbetar vi med t.ex. marknadsföring, finans, logistik, HR och bolagsfrågor för hela Norden och försäljning i Sverige och Danmark. Vi har försäljningskontor i Oslo i Norge och Helsingfors i Finland. Mars Sverige har kontor i Stockholm. Alla våra nordiska företag är verksamma i tre olika kategorier: Konfektyr, husdjursvård och mat.

Mars är ett värdeinriktat företag. Mars fem principer fungerar som en kompass för hur vi uppför oss och hur vi arbetar på Mars. Våra medarbetare tillämpar Mars principer varje dag för att göra skillnad för både människor och vår planet genom vår prestation. Mars Norden gör skillnad för människor, husdjur och planeten och stöder organisationer för hemlösa människor, husdjur och kakaoodlare i Västafrika. 

Mars fem principer

Våra fem principer är synonyma med Mars och har väglett Mars medarbetare under större delen av företagets historia. Varje dag gör vi vårt bästa för att tillämpa våra principer i vårt arbete och våra relationer till våra konsumenter, kunder, affärspartner, samhällen och varandra.

Varje dag gör vi vårt bästa för att tillämpa våra principer i vårt arbete och i våra relationer till våra konsumenter, kunder, affärspartner, samhällen och varandra. 

LÄS MER >>


Our 80,000 Associates experience a global workplace that has no walls, no borders, no limits on what’s possible and a culture that affords uncommon freedom, responsibility and ownership of work.


Cookie Settings